AV Boards Modena Slalom Vorige AV Boards Modena Slalom
Point-7

Point-7 AC-X 2021

Waardering:
100 % of 100
Al vanaf € 535,00 Regular Price € 629,00
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
CONF-ACXSLNOCA1
De ACX is ontworpen voor snelheidsfanaten die niet houden van gedoe met cambers. Gedoe tijdens het optuigen, cambers die niet meteen omslaan na de gijp: cambers zijn niet voor iedereen weggelegd. Mocht dat ook voor jou gelden? Niet getreurd, de ACX is jouw vriend! De ACX is een gemakkelijk zeil met voldoende power en stabiliteit. De ACX is licht en handelbaar, en helpt je om het de hele dag uit te houden op het water. 

Hulp nodig? Vraag Twan!

Surfcenter teamrider Twan Verseput helpt je graag op weg!

Oude gear?

Uitgegroeid uit je huidige surfmateriaal? Of verliefd geworden op het nieuwste model? Dan heb je vast wat in te ruilen. Ook dat kan bij Surfcenter! Helpen we je zelfs daar zelfs graag bij. Want wat voor jou niet meer goed genoeg is, is voor anderen vaak de perfecte start om met windsurfen te beginnen of een volgende stap te zetten.

Nu inruilen

De ACX: het snelste slalomzeil zonder cambers? 
De ACX is ontworpen voor snelheidsfanaten die niet houden van gedoe met cambers. Gedoe tijdens het optuigen, cambers die niet meteen omslaan na de gijp: cambers zijn niet voor iedereen weggelegd. Mocht dat ook voor jou gelden? Niet getreurd, de ACX is jouw vriend!

De ACX is een gemakkelijk zeil met voldoende power en stabiliteit. De ACX is licht en handelbaar, en helpt je om het de hele dag uit te houden op het water. 

Minimale mastslurf
Zoals hierboven genoemd heeft het zeil geen cambers, het heeft een smalle mastslurf. Hierdoor slaat het zeil zonder moeite om na een gijp. Het is Point-7 gelukt om met een minimale mastslurf genoeg profiel te creëren zodat het zeil zowel goed presteert in low wind- als in high-windcondities. De eindsnelheid ligt bijna net zo hoog als bij een zeil met cambers. Ook is het zeil goed te controleren. Misschien zijn dit de twee eigenschappen waardoor de ACX al magazine-winner is vanaf 2014?!

Uitdagend
Als je een snel slalom- of freerace-board gebruikt, dat de krachten en acceleratie van de ACX aankan, zul je met dit zeil veel slalomsurfers kunnen verslaan op het water. We durven wel te stellen dat 80% van de windsurfers met dit zeil hogere snelheden bereiken dan met een full camber zeil. Het is namelijk veel makkelijker op het maximale potentieel uit de ACX te halen! De uitstekende balans in het zeil (drukpunt stabiel) zorgt voor gelijke druk op beide armen en zorgt dat je relaxed je vaaruren maakt.  

Monofilm en kleuren
Het monofilm van de ACX is zwart. Of je er wel doorheen kunt kijken, wordt ons vaak gevraagd. Jazeker! Al lijkt het zeil op de wal soms niet transparant, op het water zie je alles crisp and clear :)

De ACX is beschikbaar in twee kleuren, zwart en geel. Welke kleur heeft jouw voorkeur?

Voordelen

  • Geen cambers 
  • Makkelijk optuigen 
  • Goede handeling en rotatie

Specificaties
Merk Point-7
Discipline Freerace, Freeride
Product SC Expert Product Expert Twan Verseput
Board volume 111 liter
Schrijf uw eigen review
Schrijf een reviewPoint-7 AC-X 2021
Veelgestelde vragen
Geen vragen gevonden.
Heb je vragen over dit product?