Duotone Power XT 2.0 + Baseplate Vorige Duotone Power XT 2.0 + Baseplate
NeilPryde

Neilpryde Glide Wind (Small) 2020 - Powerbox

Special Price € 475,00 Regular Price € 999,00
Op voorraad
SKU
202101893
De Neilpryde Glide Wind: de foil om gemakkelijk mee te leren Windfoilen of stabiel rond te cruisen! Ben je op zoek naar een gemakkelijke foil om mee te starten of zoek je een fijne & stabiele freeride foil? Met de Glide Wind leer je in no-time Windfoilen en Cruise je met kleine zeiltjes lekker boven het water met minimale wind!

Hulp nodig?

Vraag gear-guru Jan-Willem

Oude gear?

Uitgegroeid uit je huidige surfmateriaal? Of verliefd geworden op het nieuwste model? Dan heb je vast wat in te ruilen. Ook dat kan bij Surfcenter! Helpen we je zelfs daar zelfs graag bij. Want wat voor jou niet meer goed genoeg is, is voor anderen vaak de perfecte start om met windsurfen te beginnen of een volgende stap te zetten.

Nu inruilen
De Neilpryde Glide Wind: de foil om gemakkelijk mee te leren Windfoilen of stabiel rond te cruisen!  
Ben je op zoek naar een gemakkelijke foil om mee te starten of zoek je een fijne & stabiele freeride foil? Met de Glide Wind leer je in no-time Windfoilen en Cruise je met kleine zeiltjes lekker boven het water met minimale wind!
De Glide wind heeft een groot voorblad/grote frontwing met dik profiel wat zorgt voor veel lift en een stabiel gevoel als je eenmaal vliegt. Doordat je veel lift hebt met een groot voorblad kun je de Glide Wind ook varen met kleine zeiltjes met minimale wind. Het gebruiken van kleinere zeilen is (vooral in het begin) fijn omdat je dan licht & gemakkelijk kunt foilen. Een klein zeiltje is namelijk net iets makkelijker in gebruik. De foil heeft geen scherpe randen wat het gebruik ervan veiliger maakt.
Wat de Glide foil uniek maakt is dat het ook op lage snelheden redelijk stabiel blijft, hierdoor hoef je niet meteen ver buiten je comfortzone te stappen maar kun je rustig starten en op eigen tempo leren vliegen. Leren foilen wordt hierdoor een stuk toegankelijker! Ook leren gijpen is door de ronde vorm van de voorvleugel een stuk gemakkelijker met deze foil. Het zorgt ervoor dat je smooth en stabiel een carve kunt maken. De foil is zo ontworpen dat katapults zo goed mogelijk worden vermeden en de foil iets zachter land bij een zogenoemde ‘touchdown’: een contactmoment van het board op het water.

Is de Glide wind dan vooral een starterfoil? 
Nee. De foil is stabiel maar ook geschikt voor gebruik in de golfen om mee te golfrijden of voor basis freestyle trucs. Door de ronde wings en iets kortere fuselage is de foil redelijk wendbaar en makkelijk te manoeuvreren.

Vleugels/wings
De tail wing/achterste vleugel kan worden aangepast voor meer lift of meer controle in neutrale, up tilted of downtilted postitie voor gebruik in licht weer of gebruik met sterke wind.

Box
Deze Glide wind wordt geleverd met een Tuttle box maar kan ook worden verwisseld met een extra Deep Tuttle Box of Surfbox.
Deze foil word geleverd met een klein voorblad (1130cm), maar mocht je nog eerder willen planeren, iets zwaarder zijn en meer lift willen hebben, nog een kleiner zeil willen gebruiken of met minder wind willen foilen? Dan kun je er ook voor kiezen om er een extra, groter voorblad (1300cm) bij te nemen. Deze is hieronder te vinden.


Specificaties
Merk Neilpryde
Discipline Foil
Foil onderdeel Complete foilset
Special Price 475,00
Schrijf uw eigen review
Schrijf een reviewNeilpryde Glide Wind (Small) 2020 - Powerbox
Veelgestelde vragen
Geen vragen gevonden.
Heb je vragen over dit product?