Severne Fox V2 HD Vorige Severne Fox V2 HD
Severne

Severne Fox V2 95

€ 2.289,00
Op voorraad
SKU
202101546
De Fox is prima met wat minder wind op vlak water te varen en zeker niet saai, maar als de wind echt aan gaat en het water ruiger wordt, ga je de eigenschappen van de Fox echt waarderen.

Hulp nodig? 

Surfcenter gear-guru Jan Willem helpt je graag verder! Bel naar 0850 481 281 of e-mail je vraag.

Oude gear?

Uitgegroeid uit je huidige surfmateriaal? Of verliefd geworden op het nieuwste model? Dan heb je vast wat in te ruilen. Ook dat kan bij Surfcenter! Helpen we je zelfs daar zelfs graag bij. Want wat voor jou niet meer goed genoeg is, is voor anderen vaak de perfecte start om met windsurfen te beginnen of een volgende stap te zetten.

Nu inruilen

Severne Fox 120 De Fox 120 is een snelle freerider voor intermediate en gevorderde surfers. Het eerste wat opvalt is de overduidelijke V-shape over de hele lengte van de Fox.. Deze zorgt ervoor dat het board chop ‘vreet’ en dus in ruigere condities echt goed tot zijn recht komt. De cut-outs aan de achterkant zorgen voor een hoge eindsnelheid en een los vaargevoel als je het board op de vin vaart. Zet op de Fox een racegeoriënteerd zeil en je hebt een combinatie die, zeker in ruige condities, serieus snel is zonder de controle te verliezen.

De standaard G10-vin van 40 cm doet het goed, maar slalom-vinnen werken ook prima onder dit board. Let wel op dat de Fox een powerbox heeft en dat je turttlebox-vinnen dus niet kunt gebruiken.

Gijpen is absoluut een feest op de Fox. De rails geven veel grip en vertrouwen als je het board op volle snelheid de bocht instuurt. Het planeert met een beetje techniek vrij gemakkelijk door. Tacks vereisen iets meer snelheid en souplesse. Er zit namelijk niet veel volume in de neus van het board en snel omstappen is dus een must om de neus niet te laten zinken.

De voetbanden kunnen naar binnen voor als je relaxed wilt varen of voor als het heel ruig is, maar voor de beste performance plaats je de voetbanden naar buiten, zodat je goed tegen de zijkant van het board kunt pushen met je achterste voet.

De Fox is prima met wat minder wind op vlak water te varen en zeker niet saai, maar als de wind echt aan gaat en het water ruiger wordt, ga je de eigenschappen van de Fox echt waarderen.

Met welk volume je vaart is afhankelijk van je eigen gewicht, de zeilen die je wilt gebruiken en de condities waarin je vaart.

Kenmerken:

  • Snel freeride/freerace board
  • Voor intermediate/gevorderde surfers
  • Komt echt tot zijn recht in ruige condities
  • Powerbox vinbox
Specificaties
Merk Severne
Kleur Rood
Board volume 95 liter
Discipline Freeride
Product SC Expert Product expert Jan Willem
Schrijf uw eigen review
Schrijf een reviewSeverne Fox V2 95
Veelgestelde vragen
Geen vragen gevonden.
Heb je vragen over dit product?