S_PACE Vorige S_PACE
Severne

NCX

Vanaf € 779,00
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
CONF-NCX

Hulp nodig?

Vraag gear-guru Jan-Willem

Oude gear?

Uitgegroeid uit je huidige surfmateriaal? Of verliefd geworden op het nieuwste model? Dan heb je vast wat in te ruilen. Ook dat kan bij Surfcenter! Helpen we je zelfs daar zelfs graag bij. Want wat voor jou niet meer goed genoeg is, is voor anderen vaak de perfecte start om met windsurfen te beginnen of een volgende stap te zetten.

Nu inruilen

De Severne NCX is een performance-georiënteerd freeride zeil zonder cambers. De zeilen zijn makkelijk op te tuigen. Severne adviseert een RDM mast, maar geeft aan dat de 7.5 ook op een SDM gevaren kan worden. 

De zeilen zijn volledig van de lichtste materialen gemaakt, met vooral monofilm in de panelen. Kwetsbare plekken zoals de top, achter- en onderlijk zijn versterkt. 

Je koopt dit zeil als je performance en snelheid het belangrijkste vindt, maar niet de ongemakken van een racezeil met cambers wil. 

De NCX is uitstekend te varen in lichte condities, maar komt pas echt los als het volledig gepowerd wordt. Het voelt licht en solide op hoge snelheid en heeft een stabiel drukpunt waardoor je in windvlagen kunt blijven accelereren.

Bij de NCX wordt er gebruik gemaakt van een cut-out in het achterlijk om de gieklengte te beperken. Dit zorgt er ook voor dat de grotere zeilen makkelijk te hanteren zijn tijdens het maken van gijpen.

Dit zeil vaar je het beste op een snel freeride, freerace of slalomboard.

Kenmerken:

  • Performance freeride zeil
  • Geen cambers
  • Zeer snel mits volledig gepowerd
  • Korte giek door cut-out in achterlijk

Specs:

021 NCX

Luff

Boom

Battens

Weight

Head

Mast

RDM/SDM

Enigma Boom

Boom

Extension

6.5

456

182

7

3.95

FIXED

SEVERNE 430

RDM or SDM

Enigma 160

METAL 160

Triple X

7.5

482

200

7

4.3

FIXED

SEVERNE 460

RDM or SDM

Enigma 160

METAL 170

RACE HD

Meer informatie
Merk Severne
Schrijf uw eigen review
Schrijf een reviewNCX
Veelgestelde vragen
Geen vragen gevonden.
Heb je vragen over dit product?