Convert 2020 Vorige Convert 2020
Duotone

S_TYPE SL 2019

Vanaf € 819,00
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
CONF-STYPE19

Hulp nodig?

Vraag gear-guru Jan-Willem

Oude gear?

Uitgegroeid uit je huidige surfmateriaal? Of verliefd geworden op het nieuwste model? Dan heb je vast wat in te ruilen. Ook dat kan bij Surfcenter! Helpen we je zelfs daar zelfs graag bij. Want wat voor jou niet meer goed genoeg is, is voor anderen vaak de perfecte start om met windsurfen te beginnen of een volgende stap te zetten.

Nu inruilen

Een freeride, slalom en foil eil in een
De S-type kwam in meerdere tests als beste freeride-optie uit de test. De S-type is uitdagend: het heeft onderin een diep profiel. Hierdoor is het qua acceleratie en snelheid ook een competitief slalomzeil, maar veel gemakkelijker te varen dan de Warp. De masthoes is namelijk smaller dan de Warp slalomuitvoering van Duotone. Hierdoor is waterstarten lichter en de handeling fijner. Met de S-type kies je dus voor het beste compromis tussen acceleratie, snelheid en gemakkelijke handeling. Het zeil is een combinatie tussen freeride, slalom en foilzeil. Door de gemakkelijke rotatie van de cambers doet het zeil het ook prima op de foil!

Een gereduceerde loose leech (het ademt minder aan de bovenzijde) geeft het zeil meer acceleratie bij minder wind en na de gijp. Ook verhoogt dit het windbereik: door te spelen met downhaul-settings kun je de loose leech van het zeil aanpassen aan je eigen voorkeur. Het zeil is hierdoor te gebruiken van lichte wind tot stevige wind.  

Switch camber optie
Je kunt ervoor kiezen om te variëren met het aantal cambers. De S-type kun je namelijk varen met twee of drie cambers. Kies voor drie cambers als je gaat voor optimale prestaties en acceleratie. Ga voor twee cambers als je een makkelijker en handelbaarder zeil fijn vindt.

Aero Sleeve Desing 2.0
Met het nieuwe masthoesontwerp, die breder is in het belangrijkste gebied rond de giek, heeft Duotone voor de S-type het beste compromis weten te vinden tussen gemak en acceleratie. Door het profiel hier dieper te maken, levert het zeil goede acceleratie en kan de masthoes onderin en bovenin worden versmald. Zo loopt er tijdens een val minder water in de masthoes waardoor het zeil licht op te trekken blijft en gemakkelijk te waterstarten is. 

IBumper 2.0
De verbeterde en verdikte IBumper mastprotector onder in het zeil beschermt niet alleen de mast beter tegen stoten, maar ook het board beter tegen de mast. Een simpele maar doeltreffende feature! 

Duotone-zeilen zijn gemaakt voor jarenlang plezier. Er is zeer veel aandacht besteed aan de keuze van de materialen en de stiksels. Ook na jaren intensief gebruik, blijven Duotone-zeilen prima!

Kenmerken:

  • Licht 
  • Goede acceleratie
  • Freeride, slalom en foil zeil in een
  • Brede windrange 
  • Switch camber optie
  • Goede mastbeschermer 
  • Uitdagend
Meer informatie
Merk Duotone
Discipline Slalom/race
Schrijf uw eigen review
Schrijf een reviewS_TYPE SL 2019
Veelgestelde vragen
Geen vragen gevonden.
Heb je vragen over dit product?