Foil Glide Vorige Foil Glide
Simmer Style

SC Race 2020

Vanaf € 699,00 Normale prijs € 1.250,00
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
SC Race 2020

Hulp nodig?

Vraag gear-guru Jan-Willem

Oude gear?

Uitgegroeid uit je huidige surfmateriaal? Of verliefd geworden op het nieuwste model? Dan heb je vast wat in te ruilen. Ook dat kan bij Surfcenter! Helpen we je zelfs daar zelfs graag bij. Want wat voor jou niet meer goed genoeg is, is voor anderen vaak de perfecte start om met windsurfen te beginnen of een volgende stap te zetten.

Nu inruilen

De SC Race: het zeil om je snelheidsrecord mee te verbreken

De SCR is een full race zeil, gemaakt voor de windsurfers die opzoek zijn naar de echte topsnelheden en hun snelheid records willen verbreken. Houd jij van speedsurfen of slalom? Zoek niet verder!. Ook wanneer je een zeil zoekt om mee te kunnen doen in wedstrijden is de SC Race ideaal. De SC Race heeft een brede mastslurf, waardoor het zeil veel profiel heeft. Dat zorgt er niet alleen voor dat je al met weinig wind kunt planeren, maar ook dat je met veel wind controle blijft houden. Het is dan ook niet voor niets dat dit zeil ook gebruikt wordt in de PWA en op het Lüderitz Speedkanaal. Ook Ben Proffitt van Windsurfing.TV heeft laten zien dat de SC Race geschikt is om mee te speedsurfen en slalommen!

De 7.8 en 8.6 hebben een bredere mastslurf ten opzichte van de kleinere zeilen. Dit maakt de low-wind performance van deze zeilen nog beter. De brede mastslurf zorgt voor een goede balans tussen stabiliteit en voorwaartse druk.

SX SUPERTUBE latten 

Met de latten die gebruikt zijn in de SC Race is Simmer uniek. De stijfheid van de lat neemt toe vanuit de voorkant van het zeil richting de achterkant. Voor bestaat de lat uit een softere glasvezel, wat geleidelijk overgaat naar 50% carbon, tot 100% carbon achter in het zeil. Deze SX SUPERTUBE lat zorgt voor een gecontroleerd profiel in het zeil.

Ten opzichte van de eerdere zeilen is de zak waarin de latten zitten gemaakt van monofilm. Dit zorgt ervoor dat je met een veel lichter zeil het water op kunt. Daardoor kun je langer varen zonder vermoeid te raken.

Kenmerken:

  • Hoge topsnelheid 
  • Veel profiel en stabiliteit
  • Unieke SX SUPERTUBE latten
Meer informatie
Merk Simmer Style
Schrijf uw eigen review
Schrijf een reviewSC Race 2020
Veelgestelde vragen
Geen vragen gevonden.
Heb je vragen over dit product?