S_PACE 2020 Vorige S_PACE 2020
Severne

Turbo GT 2019

Vanaf € 489,00 Normale prijs € 779,00
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
CONF-TURGT19

Hulp nodig?

Vraag gear-guru Jan-Willem

Oude gear?

Uitgegroeid uit je huidige surfmateriaal? Of verliefd geworden op het nieuwste model? Dan heb je vast wat in te ruilen. Ook dat kan bij Surfcenter! Helpen we je zelfs daar zelfs graag bij. Want wat voor jou niet meer goed genoeg is, is voor anderen vaak de perfecte start om met windsurfen te beginnen of een volgende stap te zetten.

Nu inruilen

Snelle freeracer met uitstekende rotatie
De Severne Turbo is een freeridezeil met twee cambers. Het grote voordeel is dat het zeil kan worden gebruikt met zowel een RDM-(dunnere diameter) als met een SDM- (standaarddiameter) mast. De twee cambers van het zeil zijn onder de giek geplaatst, mede hierdoor heeft de Turbo een superrotatie. Onder in het zeil is sterk X-ply monofilm aangebracht. Hierdoor heb je minder snel schade als je valt en je het zeil per ongeluk een knietje geeft. De Turbo heeft de outline van de Severne Mach met een versmalde mastslurf. Het beste compromis tussen snelheid en makkelijke handeling! 

Windbereik en downhaul
Het zeil is erg licht en heeft een breed windbereik. Met minimale downhaul heeft het zeil een goede respons bij het pompen en ben je snel weg. Gaat het harder waaien, dan kun je het zeil meer downhaul geven en loost het zeil efficiënt. Hierdoor kun je het met dit zeil lang volhouden, ook in zeer vlagerige windomstandigheden.

Foilen
De Turbo is ook geschikt als foilzeil. De twee cambers onder de giek roteren perfect, waardoor je het zeil kunt gebruiken als freeride/freeracezeil op een foilboard. Hier is een zeil dat makkelijk roteert erg fijn. Het omslagpunt in de gijp met een foil is namelijk net iets lastiger dan met een normaal windsurfboard, aangezien je in de lucht hangt. De eigenschappen van de Turbo komen hier goed van pas!

Kenmerken:

  • Twee cambers onder de giek
  • Goede rotatie
  • Sterk X-Ply monofilm onderin
  • Geschikt voor windfoiling 
  • Geschikt voor zowel RDM- als SDM-mast
Meer informatie
Merk Severne
Discipline Freeride
Schrijf uw eigen review
Schrijf een reviewTurbo GT 2019
Veelgestelde vragen
Geen vragen gevonden.
Heb je vragen over dit product?