Enduro 2020 Vorige Enduro 2020
GA Sails

Vapor 2020

Vanaf € 699,00 Normale prijs € 1.119,00
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
CONF-VAPOR20

Hulp nodig?

Vraag gear-guru Jan-Willem

Oude gear?

Uitgegroeid uit je huidige surfmateriaal? Of verliefd geworden op het nieuwste model? Dan heb je vast wat in te ruilen. Ook dat kan bij Surfcenter! Helpen we je zelfs daar zelfs graag bij. Want wat voor jou niet meer goed genoeg is, is voor anderen vaak de perfecte start om met windsurfen te beginnen of een volgende stap te zetten.

Nu inruilen

Maximale snelheid en acceleratie

De Vapor is het slalommonster van Gaastra. De Vapor staat bekend om zijn snelle acceleratie en hoge eindsnelheid. Als we jouw snelheid combineren met het mooie blauwe monofilm van de Vapor, ben je vast niet meer te missen op het water! Dit zeil raden we je aan als je al enige jaren surfervaring hebt en snelheid en acceleratie jou een kick geven! De Vapor scoort goed op internationale slalom wedstrijden, waaronder PWA en IFCA. Ook doet dit het zeil het prima in de categorie speed. Met dit zeil kun je dus het maximale uit jezelf halen en de snelste worden op jouw spot! 

Ontwerp

Het model van 2020 heeft 4 cambers en 8 latten. Deze zorgen voor een diep en stabiel profiel en veel power tijdens het varen. Als je de power de baas bent,  kun je met dit zeil al je records breken. Ook na de gijp merk je de power die het profiel van dit zeil geeft. Hierdoor kun je gemakkelijk door planeren en je gijp versnellen. Bedenk wel dat een zeil met meer power en cambers enige ervaring vragen. Als je nog niet de benodigde techniek hebt, ben je meestal beter uit de voeten met een freerace zeil. 

Sinds kort heeft de Vapor een nieuw ‘Cross batten concept’. Het zeil is bij de uithaler een stuk verkort waardoor je het zeil kan varen met een kleinere gieklengte. Dit is een voordeel, omdat dit niet alleen zorgt voor verbeterde power voor de grotere maten, maar ook zorgt voor een stijfere giek waardoor je set nog sneller reageert en accelereert. Daarnaast wordt het zeil geleverd met outhaul rollers, hiermee kun je sneller optuigen en gemakkelijker je uithaler aantrekken als je een trimsysteem gebruikt. De rollers zorgen ervoor dat aantrekken tijdens het varen soepeler gaat.

Zeilmaten

De Vapor is verkrijgbaar in zeilgroottes van 5.2 tot 9.6 vierkante meter. Kies voor de Vapor als jij jezelf wilt uitdagen en verzekerd wilt zijn van een zeil met goede acceleratie, controle en maximale snelheid.

Voordelen

  • Veel power
  • Maximale eindsnelheid 
  • Constant Curve mast 
  • Outhaul rollers 

Nadelen

  • Ervaring en knowhow vereist
  • Cambers: een ‘’no-cam’’ zeil slaat makkelijk om na de gijp
Combinatie
De Vapor werkt goed in combinatie met bijna alle slalomboards, bekijk de video's.
Meer informatie
Merk GA Sails
Schrijf uw eigen review
Schrijf een reviewVapor 2020
Veelgestelde vragen
Geen vragen gevonden.
Heb je vragen over dit product?